Politie

De politie doet bij een aangifte van mensenhandel altijd onderzoek naar de dader(s). Binnen de politie zijn speciale prostitutie- en mensenhandelteams opgezet van (gecertificeerde) rechercheurs.

Wat kan de politie betekenen?

Wanneer u vermoedt dat er in uw omgeving sprake is van dwang of uitbuiting, kunt u dit melden bij de plaatselijke politie via 0900-8844 of anoniem door het gratis nummer Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000. De politie heeft uw hulp nodig bij het opsporen en bestrijden van mensenhandel.

Wanneer u slachtoffer van mensenhandel bent en aangifte wilt doen, krijgt u eerst een intakegesprek. Daarin legt de in mensenhandel gespecialiseerde rechercheur uit wat de werkwijze en strafrechtelijke procedure bij mensenhandel inhoudt. Daarna kunt u bepalen of al dan niet aangifte wilt doen.

Het kan zijn dat er een strafrechtelijke vervolging naar de daders wordt opgestart. Maar het kan ook zijn dat er alleen een melding wordt gemaakt. Als dat voor u nodig is of als u dat wilt, verwijst de politie u door naar hulpverlening. Bent u daadwerkelijk het slachtoffer van mensenhandel? Dan bemiddelt de politie om u onder te brengen op een veilig adres. Ook als u een illegale vreemdeling bent.

Hoe kan ik in contact komen met de politie?

Bel met 0900-8844 en vraag naar een rechercheur die gespecialiseerd is in mensenhandel, of kijk op de pagina Mensenhandel op de politie website.

Dienstenaanbod Politie

  • Juridische ondersteuning
  • Ondersteuning m.b.t. opsporing, aangifte en vervolging