Het Colleqtief

Het Colleqtief is het expertisecentrum op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel. Het Colleqtief is een samenwerking tussen Levvel en HVO-Querido.

Contact

Via telefoon: 020 800 89 74 Via e-mail: info@hetcolleqtief.nl

Wat doet het Colleqtief?

Het Colleqtief adviseert gemeenten over het beleid rondom de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel. Zij begeleiden kinderen, jongeren en volwassen op al deze onderwerpen. Ook werken ze aan het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Daarnaast zet het Colleqtief zich in voor slachtoffers van mensenhandel.  Ook bieden ze voorlichting, hulp en ondersteuning, opvang, training, zorgcoördinatie en consultatie en advies. Vooral voor de groep in de overgang van jeugd naar volwassenheid heeft de samenwerking tussen HVO-Querido en Levvel meerwaarde.

Het Colleqtief is vooral actief in Noord-Holland, maar waar mogelijk ook daarbuiten. Het Colleqtief werkt altijd samen: in de zorg zelf met de jongere of volwassene. In de coördinatie van die zorg met andere lokale zorgorganisaties, politie en de gemeente.